Uitbreiding beweeg en beleefroute in Dalfsen

DALFSEN - Zaterdagmorgen is mevrouw Diepman uit Hoonhorst al vroeg in touw. Op de rollator is ze uit Hoonhorst komen wandelen en maakt nu in het beweegpark gebruik van de nieuwe toestellen die vlakbij de Langkamp staan. ,, Het is lekker buiten en ik vind het fijn om hier even te bewegen. Ik woon in Hoonhorst en dit is dik twintig minuten lopen. Blijf je fit bij." Wethouder Ruud van Leeuwen heeft vrijdag weer een stukje van de beweeg en beleefroute aan Polhaar-Oost geopend. 

Wethouder Ruud van Leeuwen: “We trekken al een aantal jaren met elkaar op bij het project Buiten voor elkaar, dit is niet alleen bedacht door Dalfsenaren, maar vooral ook uitgevoerd door Dalfsenaren. Met de beweegroute kun je de wijk Polhaar-Oost elk jaargetijde op een andere manier ontdekken. Met de nieuwe toestellen worden kinderen uitgedaagd om op verschillende manieren te bewegen. De eventwichtsbalk, hinkelbaan en speelkeien maken de route echt af.
Mevrouw Diepman is deze morgen de enige die er gebruik van maakt. ,, Ik hoop dat ze die dingen niet gaan kapot maken. Het is hartstikke mooi en ik hoop dat ik er nog vaak gebruik van kan maken".