Inloopochtenden Mediaopvoeding tijdens de Media Ukkie Dagen

HARDENBERG - Op 28 maart 2022 starten de jaarlijkse Media Ukkie Dagen. Een week lang aandacht voor media en jonge kinderen. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2022 is ‘Swipe stap sprong’.

Ouders hebben vragen over mediagebruik Mediagebruik en jonge kinderen? Jazeker! Kinderen hebben recht op verhalen en die komen in verschillende vormen: met en zonder scherm. Het is aan jou om je kind vanaf jonge leeftijd in aanraking te laten komen met die verhalen: voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen dus. Maar... in hoeverre kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Moet dat eigenlijk? En als je media bewust wilt inzetten... hoe pak je dat aan thuis? Welke media zijn daarvoor het meest geschikt en hoe begeleid je kinderen daarbij?

Inloopochtenden Mediaopvoeding in Hardenberg en Dedemsvaart Wij organiseren twee inloopochtenden over mediagebruik bij jonge kinderen. Kom ook en krijg tips over mediaopvoeding:

  • Bibliotheek Hardenberg: 22 maart 2022 van 10.00 - 12.00 uur
  • Bibliotheek Dedemsvaart: 24 maart 2022 10.00 - 12.00 uur

Online Webinar media-aanbod voor jonge kinderen Op maandagavond 28 maart 2022 van 20.00 uur tot 21.00 uur kun je deelnemen aan dit landelijke Webinar en ontvang je praktische tips om een gezond mediamenu samen te stellen voor je kinderen. Kijk voor het aanmelden op onze website www.bibliotheekhardenberg.nl.