Afbeelding: Gemeente Zwolle

Nieuwleusenerdijk drie weken dicht

NIEUWLEUSEN – Na de reconstructie van de N340 wordt de infrastructuur op bedrijventerrein Hessenpoort aangepast. Vandaag is men begonnen met de werkzaamheden aan het kruispunt Nieuwleusenerdijk – Hermelenweg – Diepholtstraat.

Dit betekent dat het autoverkeer moet omrijden. De omleiding loopt via de Diepholtstraat, Bentheimstraat en Steinfurstraat. De werkzaamheden omvatten tevens het verbreden van het fietspad aan de Nieuwleusenerdijk tussen de Hermelenweg en de Ravensburgstraat. De aanpassingen worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit provincie Overijssel, zo maakte de gemeente Zwolle bekend.

De afsluiting duurt van tot vrijdag 25 maart. Indien mogelijk gaat de weg enkele dagen eerder open. Tijdens de afsluiting wordt verkeer vanuit Nieuwleusen-Zuid richting Zwolle geadviseerd om gebruik te maken van de route Dedemsweg – N340 – A28.

Na de afsluiting vinden er nog diverse werkzaamheden naast de weg plaats, zo nodig wordt fietsverkeer lokaal omgeleid. Ook zijn er nachtelijke werkzaamheden, waarbij het autoverkeer lokaal wordt omgeleid.

De stormen van de afgelopen tijd hebben ook Hessenpoort geraakt. Vooral de bomen hebben het zwaar te verduren gehad. In februari is de bomenrij langs het fietspad bij de Nieuwleusenerdijk verplaatst. Dit gebeurde om ruimte te maken voor het verbreden van het fietspad.

De gemeente meldt dat een groot gedeelte van de bomen de storm niet heeft overleefd: “We betreuren dit enorm maar om de veiligheid voor het verkeer te waarborgen zijn deze bomen verwijderd. In het najaar worden op de lege plekken weer nieuwe bomen geplant.”