D66 wil sport- en cultuur voucher voor jongeren tot 18

D66 wil sport- en cultuur voucher voor jongeren tot 18

VECHTDAL - D66 Dalfsen, D66 Ommen en D66 Hardenberg willen een sportbon en een cultuurbon beschikbaar stellen aan de middelbare schooljeugd in het Vechtdal.

Dit idee zal, als suggestie voor andere D66 afdelingen, worden meegegeven aan D66 Tweede Kamerlid Kiki Hagen als zij het Vechtdal op 2 maart bezoekt.

De coronapandemie heeft opnieuw geleerd dat gezondheid belangrijk is. Daarbij opgeteld zien we de uitgave voor de jeugdzorg toenemen. Mede daarom willen de drie D66 Vechtdal afdelingen dat er geïnvesteerd wordt in een gezonde middelbare schooljeugd door een sportvoucher en cultuurvoucher aan jongeren tot 18 jaar te geven. Het bieden van een kansrijke omgeving door een combinatie van leren, sporten en cultuur is een bewezen model dat bijdraagt aan het welzijn en de ontwikkeling van jongeren. Nu nog belangrijker dan ooit voor onze jeugd!

Een investering als deze levert op de korte termijn en lange termijn gezondheidswinst op. Wat zich vertaalt naar lagere kosten voor de jeugdzorg. Door met dergelijke vouchers te motiveren en te stimuleren, blijkt dat jongeren ook weerbaarder zijn tegen de verleidingen van tabak, alcohol, softdrugs en drugs.

Daarbij komt dat we indirect hiermee onze cultuur- en sportinstellingen stimuleren. Een win, win, win situatie dus.