Fractievoorzitter grootste partij op non-actief vanwege rel rond declaraties

DALFSEN - Fractievoorzitter van grootste partij in Dalfser gemeenteraad legt tijdelijk taken neer na valse declaraties

Fractievoorzitter Jos Ramaker van de lokale partij Gemeentebelangen legt voorlopig zijn taken neer. Dat maakt de partij, dat met negen zetels momenteel de grootste partij is in Dalfsen, bekend. Eerder vandaag werd bekend dat Ramaker vorige maand is ontslagen als medewerker van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). De kantonrechter oordeelde dat hij jarenlang onterecht duizenden kilometers onterecht declareerde. Ramaker gaat tegen de uitspraak in beroep.

De NVWA zette Ramaker op straat nadat zijn indiende kilometervergoedingen tegen het licht werden gehouden. Uit de rechtbankstukken valt op te maken dat Ramaker ‘ernstig verwijtbaar handelen’ wordt verweten. “Van een ambtenaar (de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit valt onder het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, red.) wordt verwacht dat hij zich als een goed ambtenaar gedraagt”, stelt de kantonrechter.

“Ik ben erg geschrokken van de uitspraak van de kantonrechter over het geschil met mijn werkgever”, stelt Ramaker in een verklaring. “De commotie die dit met zich meebrengt raakt mij diep, en vind ik erg vervelend voor mijn omgeving”, stelt de fractievoorzitter. “Omdat alle commotie ook min rol bij Gemeentebelangen in Dalfsen raakt, heb ik besloten om tot nader order mijn taken als fractievoorzitter neer te leggen.”