v.l.n.r. Leon Stolte, Berry Klein voorzitter START-racing, Valentino Imbrogiano

NIEUWLEUSEN - START-racing Nieuwleusen gaat in 2022 met twee coureurs op stap in het International Dutch Championship (IDC).

Leon Stolte gaat in 2022 zijn vierde jaar in bij het team. Hij komt net als vorig seizoen uit in de Dutch Supersport klasse op de Yamaha R6 van START-racing. Stichting Aankomend Race Talent gaat dit jaar Valentino Imbrogiano uit Enschede ook ondersteunen. Dit 18-jarige aankomend talent blijft op zijn eigen vertrouwde Honda CBR rijden, maar krijgt verder volledige ondersteuning van het Nieuwleusens team.

Na twee aangepaste seizoenen in verband met de pandemie hoopt het team dit jaar op een mooi raceseizoen, waarin beide rijders progressie kunnen boeken. De coureurs willen zich graag aan het publiek tonen en zouden graag vanaf het eerste raceweekend weer mensen op de tribune zien zitten.

Leon Stolte had vorig jaar een seizoen met veel malheur, technische problemen en blessures waardoor hij niet alle races kon rijden. Hij kijkt dan ook het liefst vooruit en is blij dat START-racing hem nog een jaar wil ondersteunen. Vorig seizoen mocht hij eenmaal op het podium staan, dit seizoen wil hij daar vaker op stappen. Team en coureur vinden dat er zeker nog stappen gemaakt kunnen worden.

“Komend jaar is mijn doelstelling om zeker in de top vijf te komen,” is de doelstelling van de Nieuwleusenaar. “Ik ga mijn uiterste best doen om weer op het podium te komen. Afgelopen winter zijn m'n vader en ik heel erg druk geweest om het financiële plaatje, door middel van sponsoring, weer rond te krijgen, hetgeen gelukt is. Mijn dank naar de sponsoren is dan ook erg groot! Ondanks dat de sportscholen dicht zaten heb ik gedurende de winterperiode niet stil gezeten. Ik heb thuis mijn conditie goed op peil kunnen houden. Dankzij Klinge tweewielers, die mij een mountainbike beschikbaar heeft gesteld, ben ik ook op die manier in staat om fit te blijven.”

Valentiono Imbrogiano heeft ook zin in het nieuwe avontuur met START-racing. Vorig jaar werd de rijder uit Enschede tweede in de pro cup 600. Daarmee was hij duidelijk toe aan een nieuwe stap. Zij doelstelling voor dit jaar is om de Supersport 600 in de punten te rijden dus in de top vijftien.

Imbrogiano zat toen hij vier jaar was voor het eerst op een motor. Op zijn negende is hij begonnen op de minibike, waarmee hij vaak trainde in Staphorst op de Tippe. In 2017 werd hij Belgisch kampioen in de Junior GP. De Nürburgring staat bovenaan in zijn lijst met favoriete circuits. “Mooi circuit met zijn hoogteverschil en sneller dan Assen.” Hij is dan ook blij dat op dat circuit ook een race verreden wordt.

Voorzitter van Start-racing, Berry Klein, ziet in beide coureurs een enorme drive om progressie te boeken. Het team wil hen daarbij zo goed mogelijk ondersteunen. De randvoorwaarden moeten goed zijn, zodat de coureurs zich volledig op de wedstrijd kunnen focussen. Ook hij hoopt dat de trouwe schare fans dit seizoen weer te mogen ontvangen in de altijd gastvrije hospitalitytent.

De eerste race is op zaterdag 9 april op het TT-circuit van Assen. Naast Assen, waar de meeste races verreden worden, zijn er ook enkele race weekenden in Oschersleben en op de Nürburgring in Duitsland. Het is de bedoeling om voorafgaand aan de eerste race in Spanje te gaan trainen van 21 t/m 23 maart op het circuit Ricardo Tormo nabij Valencia en van 25 t/m 27 maart in Aragon.