Brand in psychiatrische instelling Veldzicht aangestoken door patiënte

Brand in psychiatrische instelling Veldzicht aangestoken door patiënte

BALKBRUG - De brand in het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug donderdagavond is aangestoken door een patiënte die in het gebouw verbleef. De vrouw stichtte brand in haar kamer. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.

De patiënte die de brand heeft gesticht is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van brandstichting.

De vrouw is eerst met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ze had rook ingeademd, maar bleek verder niet gewond en mocht daarna het ziekenhuis weer verlaten. Ze is door de politie ingesloten.

Rookmelder

De brand kon snel geblust worden door alert optreden van personeel dat gealarmeerd werd door de rookmelder, die in elke kamer van de kliniek om veiligheidsredenen is opgehangen.

De brandweer hoefde niet in actie te komen om het brandje in Veldzicht te blussen. Wel zorgde de brandweer ervoor dat alle ruimten waar rook stond goed geventileerd werden. Enkele personeelsleden van Veldzicht werden eveneens door ambulancepersoneel gecontroleerd op inademen van rook, maar hoefden zich verder niet te laten behandelen.

Brand in GGZ-afdeling

De brand vond plaats in het gedeelte van Veldzicht dat gehuurd wordt door GGZ-instelling Transfore. Er zijn twee afdelingen beschikbaar voor patiënten die forensische zorg krijgen.