Locaties pmd-bankjes zijn bekend

Locaties pmd-bankjes zijn bekend

HARDENBERG - Bij de afsluiting van de aanpak #Terugwinnaars, vroeg wethouder Nico Lansink Rotgerink inwoners waar zij graag een pmd-bankje zouden zien. Daarop kwamen heel veel reacties binnen. Intussen is bekend waar de bankjes komen te staan.

Op de volgende plekken kunnen inwoners of bezoekers binnenkort even uitrusten en genieten van het uitzicht in de gemeente:

  • Hardenberg: bij het hospice aan de Stuwdijk
  • Balkbrug: bij molen De Star
  • Bergentheim: aan de Kanaalweg-west
  • Gramsbergen: op de hoek van de verlengde Hattemattestraat en de Oostermaat

 

Succesvolle campagne

Met het plaatsen van de bankjes wordt de aanpak #Terugwinnaars afgesloten. Samen met afvalinzamelaar ROVA begon de gemeente Hardenberg die aanpak in maart om ervoor te zorgen dat het huishoudelijk afval in de gemeente nog beter werd gescheiden. De aanpak was succesvol. In het controlegebied waar voorheen de meeste vervuiling in de containers werd gevonden, steeg het percentage containers met zuivere grondstoffen van 68% naar 84%. Het percentage sterk vervuilde containers nam in datzelfde gebied af van 25% naar 6%.

 

Hergebruiken

En dat is mooi, want van goed gescheiden afval kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt. Oud glas wordt weer nieuw glas, van gft wordt onder andere compost gemaakt en het ingezamelde pmd wordt gebruikt om bijvoorbeeld nieuw verpakkingsmateriaal te maken, maar ook bankjes. Ook de vier nieuwe bankjes zijn van gerecycled pmd.

De bankjes worden deze maand op de gekozen locaties neergezet.