Werkzaamheden parkeren centrum Hardenberg

HARDENBERG - De apparatuur werkt al bij de parkeerplaats Centrum/Theater (Gedempte Haven). Men parkeert daar dus op kenteken. Op het Van Wevelinckhovenplein wordt nu gewerkt. Er komt onder andere nieuwe apparatuur en een nieuwe ingang voor bewoners aan de kant van de Marslaan. Na het Van Wevelinkchovenplein zijn de parkeergarages bij het LOC en het gemeentehuis aan de beurt. 

 

Parkeren blijft mogelijk tijdens werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden kan men de parkeerlocatie blijven gebruiken. De apparatuur is dan tijdelijk buiten bedrijf en de slagbomen staan open. Men kan dan gratis parkeren. Als het nodig is staat er een verkeersregelaar om het verkeer in goede banen te leiden. De uitvoerders proberen de overlast zo veel mogelijk te beperken.  

Zodra de apparatuur is vervangen werkt het parkeren op kenteken. Elke chauffeur krijgt een kaartje als men inrijdt en het kenteken wordt gescand. Met het kaartje betaalt men na afloop bij de automaat. Bij het uitrijden leest het systeem het kenteken, en gaat de slagboom automatisch open als u heeft betaald.  

 

Stop&Shop Bruchterweg

Op de Bruchterweg zijn de blauwe lijnen voor de Stop&Shop gemaakt. Binnenkort komen daar borden te staan. Vanaf dat moment kan men daar een half uur gratis parkeren met de blauwe parkeerschijf. 

 

Vervangen automaten op straat

Vanaf deze week worden de parkeerautomaten op straat vervangen. Dit duurt ongeveer 2 weken. Wordt er een parkeerautomaat bij een parkeerplaats vervangen, dan is er altijd een andere parkeerautomaat op korte afstand beschikbaar. 

Bij de nieuwe automaten op straat voert men het kenteken in. Men betaalt vooraf met pinpas of telefoon of gebruikt een parkeerapp. Bij de nieuwe automaten kan niet meer met contant geld betaald worden. Men hoeft geen kaartje achter de voorruit te leggen. Komt er een parkeercontroleur langs, dan kan deze het kenteken scannen en zien of men heeft betaald.