Geslaagde ‘AAN in het donker’ actie op Vechtdal College Dedemsvaart

DEDEMSVAART - Op 11 november was er een geslaagde ‘AAN in het donker’ fietsverlichtingsactie op het Vechtdal College in Dedemsvaart. Alle leerlingen deden actief aan de actie mee. En natuurlijk werd er ook gekeken of de verlichting van de leerlingen in orde was.

Leerlingen die de fietsverlichting goed op orde hebben, maken kans op een gloednieuwe fiets. Na afloop van de actie werden bij de fietsenstalling meerdere tags ‘Zet je licht aan!’ geplaatst. Zo worden de leerlingen er ook na de actie aan herinnerd om hun lampen aan te zetten.

Zorg dat je goed zichtbaar bent in het donker

Uit onderzoek blijkt dat de kans om in het donker het slachtoffer te worden van een fietsongeluk 20% kleiner is als uw fietsverlichting goed werkt. Want zichtbaar zijn in het verkeer is belangrijk voor uw eigen veiligheid, maar ook die van een ander. Met deze campagne worden jongeren eraan herinnerd om hun fietsverlichting, juist in deze periode, op orde te hebben om veilig thuis te komen. 

Met z’n allen fietsen met verlichting

De campagne werd uitgevoerd door Kragten, SMILE Promotions, SHIFT gedragsverandering en Einder communicatie in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. In totaal vinden de komende maanden 13 straatacties plaats in Gelderland en Overijssel. Promotiedozen met fietsverlichting worden tijdens de campagne uitgedeeld aan onder andere (sport)verenigingen, clubs, studentenverenigingen en scholen.

De campagne wordt uitgevoerd in samenwerking met gemeenten en onderwijsinstellingen in Gelderland en Overijssel die verkeersveiligheid belangrijk vinden en de acties faciliteren. De campagne loopt tot eind 2021. Tijdens alle activiteiten worden de coronamaatregelen in acht genomen.