Lezing van Ccoba in de bibliotheek; Music for Hitch

OMMEN - Alfred Hitchcock en de muziek in zijn films: een geniaal samenspel van een legendarische filmregisseur met componisten die de verhalen en de spanning feilloos aanvoelden. Muziekkenner Ben Coelman vertelt er alles over in de Ccoba-lezing van november.

Muziek en beeld vormen een perfecte combinatie in veel films van Alfred Hitchcock. Gerenommeerde componisten zoals Franz Waxman, Miklós Rózsa en Bernard Herrmann schreven hun filmscores voor klassiekers van de Britse regisseur.

Ben Coelman licht in zijn lezing zes Hitchcock-klassiekers uit. Aan de hand van een ruime selectie filmfragmenten, foto’s en muziek ontstaat een portret van ‘Hitch’ als mens en cineast in relatie tot de andere kunsten, de muziek voorop.

Muziekkenner Ben Coelman werkt voor de Reisopera en het Muziekcentrum/Wilminktheater in Enschede. Jaarlijks verzorgt hij allerlei interviews, lezingen en cursussen over muziek en alles daaromheen.

Deze lezing wordt gehouden in de theaterzaal van Theater Carrousel in Ommen (hetzelfde gebouw als de bibliotheek). Het aantal plaatsen is beperkt en een coronatoegangsbewijs is vereist. Reserveer op tijd online! Datum en tijd: dinsdag 9 november, 20 uur.

De toegangsprijs voor deze lezing bedraagt 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl/cc, in de Bibliotheek en ter plekke voor aanvang van de voorstelling.

De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen.