Ontdekken op de Ommermars

 

De herfst is begonnen, de bladeren van de bomen verkleuren naar hun prachtige kleuren. Langzaam komt de natuur tot stilstand en maakt het zich klaar voor de winter. Dat geldt ook voor de Ommermars. Toch valt daar nog genoeg te ontdekken en dat laten wij u graag zien op zaterdag 30 oktober aanstaande van 10.00 – 12.00 uur. De start van de excursie Ontdekken op de Ommermars begint bij de ‘fiets’ ter hoogte van het bruggetje over het Ommerkanaal (De Varsenervoorde).

De aanleg van de speelnatuur is bijna klaar. Het fort, dat een landschappelijk element is gemaakt van aarden wallen, stenen muren, betonnen buizen en houten vlonders, staat al. Daarnaast komt een struinpad dat gemarkeerd wordt door natuurstenen steenmannetjes. Bij het ontwerp is rekening gehouden dat elk kind hier kan ravotten, spelen en ontdekken.

Ook water speelt een belangrijke rol in de Ommermars. Waar het water komt, is steeds beter zichtbaar. De graafmachines zijn druk om de watergangen met de verbinding naar de Vecht en Ommerkanaal voor de winterstop uit te graven. Tijdens de excursie hoort u hier meer over van de bestuursleden van Stichting Burgerinitiatief Ommermars.

Wilt u meedoen met de excursie Ontdekken op de Ommermars vragen wij u een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..