Vechtdalcrosscompetitie begint eind oktober

Vechtdalcrosscompetitie begint eind oktober

VECHTDAL - Komend najaar wordt de zesde editie van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie gehouden. Er wordt al volop ingeschreven en sommige afstanden zitten al bijna vol.

Deze crosscompetitie is een absolute aanrader voor alle hardlopers die houden van een uitdagende competitie in een schitterende bosrijke omgeving. Nieuw dit jaar is de Lemelerbergloop die is toegevoegd aan de Vechtdal Crosscompetitie. Een zware bosloop die een lange historie kent.

ACO Van Elderen, Loopgroep de Zandstuve, Spurt '88 en Loopgroep AG ’85 hebben de krachten gebundeld. Dit heeft geresulteerd in vijf wedstrijden in Lemele, Punthorst, Vroomshoop, Ommen en Hardenberg. Voor € 30,= inschrijfgeld voor de senioren en slechts € 10,= voor de jeugd kan worden deelgenomen aan alle 5 wedstrijden. In diverse leeftijdscategorieën zal worden gestreden voor de winst in de competitie. Om voor de eindoverwinning in aanmerking te komen dient bij minimaal vier van de vijf wedstrijden de finishlijn te zijn gepasseerd. Aan het eind van de competitie zijn er in elke leeftijdscategorie aantrekkelijke prijzen voor de drie hoogst geklasseerden te verdienen.

De jeugd tot en met 15 jaar blijft onderdeel van deze competitie en kan er gestreden worden in drie categorieën om prachtige bekers. De Oldemeijercross en de Zwarte Dennen Cross heeft een 1250 meter, de Zandstuve Bosloop een 1500 meter en bij de crossloop in Ommen en in Lemele betreft het een 1750 meter.

Wedstrijddata:

1. 30 oktober 2021: Lemelerbergloop - Lemele

2. 20 november 2021: Zwarte Dennen Cross - Punthorst

3. 8 januari 2022: Zandstuve Boslopen - Vroomshoop

4. 26 februari 2022: ACO Van Elderen Crossloop - Ommen

5. 19 maart 2022: Oldemeijercross - Hardenberg

De inschrijving voor de VCC competitie 2021 – 2022 is geopend t/m 19 november 2021 (23.59 uur) of bij het bereiken van het maximum van 500 deelnemers. Inschrijven voor de competitie na 19 november is niet meer mogelijk, alleen losse deelname. Geef bij 'Verwachte eindtijd' de tijd op die je denkt te gaan lopen op de afstand waar je je voor inschrijft (5 of 10 km). Voor de jeugd is dit 1500 meter.Inschrijven voor de Vechtdal Crosscompetitie is alleen ‘online’ mogelijk. Hiernaast hebben de organiserende verenigingen afzonderlijk een eigen inschrijving.