Vechtdal TV - Fotograaf Gerald Batterink staat bij zijn foto's.

Expositie Heileuvers Schilderijenhuis

DALMSHOLTE - Wie nog even in vakantiesferen wil blijven of wie zijn geliefde vakantieland Italië dit jaar noodgedwongen heeft moeten missen kan terecht bij Heileuver, Dalmsholterdijk 17, Dalmsholte. De Zwolse amateur fotograaf Gerald Batterink heeft een prachtige expositie ingericht in Heileuvers Schilderijenhuis.

Gerald brengt een ode aan zijn geliefde Italië met een sfeervolle serie zwart-wit foto’s. Met heimwee nam hij afscheid van zijn donkere kamer maar de analoge camera blijft zijn grote vriend. Gerald noemt zichzelf een hybride fotograaf.

Met oog voor detail, met liefde voor de mens in zijn dagelijks habitat weet Gerald een Italië neer te zetten waar je heimwee naar krijgt. Wat een dichter doet met woorden, een schilder met verf doet Gerald met zijn camera; hij vangt het licht op het juiste moment en het resultaat zijn beelden die lang op je netvlies blijven hangen en doen verlangen naar Italië. De moeite waard om een kijkje te komen nemen.

De expositie is vrij toegankelijk van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.  Vanaf 1 oktober op dinsdag gesloten. De expositie duurt tot 23 oktober.