Foto: Martijn Hulst

Ga mee 'OpStap' in natuurgebied Beerze

BEERZE – Vrijdagavond 24 mei organiseren wij een ‘OpStap’ excursie in natuurgebied Beerze. Onder leiding van twee gidsen maakt u een prachtige wandeling van ongeveer twee uur in dit gevarieerde gebied met zandverstuivingen, bos, heide en veenputten. Tijdens de wandeling is er aandacht voor natuurverschijnselen en de cultuurhistorie van het gebied. De wandeling start om 19.00 en duurt ongeveer 2 uur. Meld je aan en wandel met ons mee!

Beerze

Het natuurgebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder, omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met onze natuurgidsen loop je door en langs een aantal van deze landschapstypen en kun je genieten van de schitterende planten – en dierenwereld. De gidsen vertellen je hier alles over maar ook is er volop de gelegenheid om vragen te stellen. Goed wandelschoeisel is aanbevolen voor deze excursie.

Aanmelden Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2024

Kosten

De kosten zijn € 5,- per persoon. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van éé

  • Bron: Persbericht Landschap Overijssel